De start is over

 Sponsoring Riem voor Dutchess of the Sea

28b496f7-3cb5-4bd8-8acb-2b28b2a589fc

Isala sponsort het team Dutchess of the Sea. Het logo van Isala prijkt op een van de riemen waarmee het vierkoppige damesteam vanaf 12 december 2020 de Atlantische Oceaan over gaat roeien in de Talisker Whiskey Challenge . De Dutchess halen met deze zwaarste roeitocht ter wereld geld op voor de ALS Nederland en de Plastic Soup Foundation.

Binnen Isala zijn een aantal initiatiefnemers het 'Bela Steunteam' gestart. Jouw bijdrage van € 10,- draagt allereerst bij aan de sponsorgarantie van € 1000,- (riem) door het Isala-bestuur. Daarnaast krijg je als 'tientjeslid' het volgende terug:

1. Je zult worden uitgenodigd voor de Meet en Greet en doopplechtigheid van de Isala-riem op 18 oktober tussen 11 en 12 uur.
2. We vertrekken daarna bij Isala om ca 12.30 uur met vijf C-vieren in gezelschap van het Dutchess of the Sea-team (4), als gastroeiers bij ons aan boord. Dit in het kader van onze sluitingstocht Toerseizoen naar het zandgat te Gorssel alwaar een eenvoudig maar heerlijk buffet klaar staat.
3. We zullen je informeren over hoe je op je eigen computer via een navigatiesysteem Bela kan volgen op de oceaan.
4. Ten slotte zul je een uitnodiging krijgen voor een bijzondere avond in maart 2021 in ons nieuwe botenhuis, waar Bela feestelijk zal worden onthaald en films zullen worden vertoond.

Inschrijven als 'tientjeslid' kan via de activiteitenkalender dd. 12 december en is geopend! Je inschrijving bevestig je via 'afronden'. Je krijgt per direct je deelname bevestigd via de mail.

Initiatiefnemers: 

Clarien Veltkamp, Maarten Boer, Maatje Jonkers, Marica Hofstede de Groot, Jan de Wit, Michiel de Groot, Fokke Jan Dijkstra, Lex Schouten, Emmy Mijnhout, Margareth van Eijden, Pieter Arkesteijn, Hakke van Zwam, Arianne de Geus, Ingeborg Roos, Judith Dingemans, Mischa ten Kate, Diederik Kuenen, Marie-Jose Heestermans, Chris Braun, Felix Dikken, Joost Dikken, Ton de Haas en als lijstduwer Herman Bessels, oud-voorzitter (1993-1999) en architect van ons nieuwe botenhuis.

 

h8-4663-250pxVOLG DE HOLLAND ACHT, ONZE BELA; GEEF HAAR STEUNTEAM ”TIENTJES”-KRACHT

Het Holland 8-team is volledig achter het Dutchess of the Sea-team/project gaan staan na een wederzijdse kennismaking. Op hun trainingslocatie bij de RV Pampus in Almere werd op 24 september aan de stuurvrouwe Aranka (links op de foto) een Dutchess of the Sea-shirt overhandigd. Toen Bela vertelde dat ze 40 tot 50 dagen op de oceaan zullen verblijven, zagen wij een flits van bewondering op de gezichten van het Holland 8-team, dat momenteel elke ochtend traint voor goud op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021.

Dutchess of the Sea

Van de Isala Dutchess

Ha lieve Isala  roeivrienden,

gooimeer-sluis-bela250-pxOp 12 december dit jaar roeien wij, Desiree, Astrid en Remke van sloeproeivereniging Daventre Portu uit Deventer en ik, Bela Evers van Isala, weg uit de haven van La Gomera in onze prachtige roze roeiboot als team Dutchess of the Sea. Er zijn 4.700 kilometers naar bestemming Antigua af te leggen. Dit wordt niet alleen hét avontuur van ons leven, maar we steunen hiermee ook twee fantastische doelen: stichting ALS Nederland en de Plastic Soup Foundation.

Deze goede doelen liggen ons na aan het hart om goede redenen. Roeien doen we met onze eigen spierkracht. Dat is niet vanzelfsprekend. Honderden mensen lijden in Nederland aan ALS. Ook een dierbare kennis van ons, onze inspiratiebron, heeft deze ziekte. Het gaat momenteel niet goed met haar. ALS Nederland heeft veel geld nodig voor onderzoek naar deze afschuwelijke spierziekte. Verder betekent 6 weken over de oceaan roeien dat het water in die tijd ‘ons huis’ zal zijn. Wij gaan zeker plastic tegenkomen op zee en willen mensen bewust maken van de schade aan de natuur: dit is ons moment om een statement te maken voor minder plastic, dat heel veel impact heeft op ons en onze natuur.

We zijn nu anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen, hebben alle noodzakelijke cursussen gehaald zoals navigeren, survival-at-sea, radio en marifoon etc. Onze boot is nu klaar en we zijn al begonnen met trainingen op de Nederlandse zee/wateren vanuit Den Oever en vanuit IJmuiden.

Sponsors vinden is inmiddels door Corona veel moeilijker geworden en we zijn dan ook heel blij dat het bestuur van Isala inmiddels heeft besloten ons een sponsoring te garanderen van 1000. Als tegenprestatie zal het Isala-logo op een van de riembladen worden aangebracht. Wij laten je het Isala-logo graag zien, als wij met onze boot op zondag 18 oktober naar Isala komen voor een Meet en Greet tussen 11.00 en 12.00 uur op de dijk.

We zijn nu bijna slagklaar ...!

Met roeiersgroet, Bela

www.dutchessofthesea.com