Isala kledinglijn

Je kunt verschillende kledingstukken met het verenigingslogo aanschaffen. 

isala-kledinglijn-750px

Hoe kan ik Isala clubkleding kopen?
Isala heeft een eigen pagina op de website van Roeigoed: www.roeigoed.nl
De bestelling kan je zelf online doen. Wil je verzendkosten voorkomen? Dan kun je gezamenlijk een bestelling plaatsen.

DSC 6488 siteVeilig roeien in zichtbare kleding 

Of je veilig roeit, is onder andere afhankelijk van je zichtbaarheid op het water! Goed zichtbaar ben je als je felgekleurde kleding draagt. 

Waarom zichtbaarheid? 

Op ons roeiwater, de IJssel, is het van levensbelang om goed zichtbaar te zijn. Er komen steeds meer steeds grotere boten op de IJssel. De beroepsvaart vindt het prettig om te zien waar roeiboten zich bevinden.  

Ook voor roeiers onder elkaar is zichtbaarheid belangrijk. Een stuur, de boeg van een ongestuurde boot of een skiffeur moet soms in een split second kunnen zien waar een andere boot zich op het water bevindt. 

Alle Isala-leden in fluorescerend geel! 

In het Isala Huishoudelijk Reglement is afgesproken dat de volledige bemanning van een Isala boot voor optimale zichtbaarheid verplicht is om te allen tijde een fluorescerend geel shirt, hes of jack te dragen. Als uitzondering op deze verplichting wordt bij deelname aan wedstrijden het voorgeschreven wedstrijdtenue gedragen. Maar voor het roeien bij Isala, op ons "eigen water", is fluorescerend geel de juiste kleur! Dit is de kleur die het meest opvalt op het water. 

Wedstrijdroeien 

Lees hier meer over het kledingvoorschrift voor wedstrijdroeiers.