Jeugdroeien

Jeugdroeien1

Jeugdroeien
Ben je onder de 18 jaar en lijkt roeien je een leuke sport? Dan ben je van harte welkom om bij ZRZV Isala de groep jeugdroeiers te komen versterken.
Roeien is een vrijwel blessureloze sport, waar je zo veel energie in kunt steken als je zelf wilt. Je kan wedstrijden roeien, maar ook als je gewoon lekker wilt bewegen op het water is het een leuke sport.
Het botenhuis van Isala ligt op een prachtige plek in de Marshaven met een heel mooi uitzicht op de IJssel en de uiterwaarden. Het roeiwater is gevarieerd: op de haven kun je rustig de roeitechniek onder de knie krijgen, terwijl het stromende water van de IJssel meer uitdaging biedt. Op het Twentekanaal kun je prima over langere afstanden je techniek verfijnen.


Beginnen met roeien
Als beginnend jeugdroeier volg je eerst een introductie periode waarbij een 3 keer mee mag komen roeien. Onder leiding van een ervaren instructeur leer je de grondbeginselen van het roeien op donderdagmiddag of zondagochtend. Daarna kun je beslissen of je lid van onze vereniging wordt.
De introductie kost niets en je kunt op elk moment instromen. Je moet wel minimaal 1,55 meter lang zijn. Ben je kleiner, dan kom je op een wachtlijst. En je moet natuurlijk kunnen zwemmen!
Ben je na de introductie enthousiast? Dan word je lid van Isala en ga je door met roeien in de skiff of ploeg, meestal ook met vier personen. Je doet, als de coach je er klaar voor vindt, een praktisch roei-examen. Als je slaagt, krijg je een vaarbewijs.

Jeugdroeien

Elke zondag om 11 uur en elke donderdagmiddag vanaf 15:30 uur trainen de jeugdroeiers onder begeleiding van een coach. Je gaat dan bijvoorbeeld met een ploegje het water op. Of je leert roeien in een eenpersoonsboot, de skiff. Als je fanatiek bent, kun je op verschillende niveaus aan wedstrijden meedoen. Isala heeft met een aantal jeugdleden successen geboekt op regionale kampioenschappen in Oost-Nederland.

De vereniging

Botenhuis1In de kantine staan vier Concept-2 roei-ergometers, zodat je ook kunt "droogroeien" om je conditie op peil te houden. In het botenhuis is een kantine met thee, koffie, fris en koek en snoep. Er worden bij Isala geregeld gezellige activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld de onderlinge wedstrijden met een barbecue en een feest.

 

Interesse?

Voor meer informatie over het lidmaatschap van Isala: klik hier. 

Wil je meer informatie over jeugdroeien of wil je meedoen? Bel of mail dan naar de coördinator Jeugdroeien op mailadres: neieordguej.[antispam].@zrzv-isala.nl